Ook bieden wij u de mogelijkheid om bij Restaurant Vroenhout kookcursus(en) te volgen. Deze worden aangeboden door Meesterkok N.R.J. (Nico) van Beekveld. (Kookstudio ’t Truffeltje)

De cursus wordt gegeven op maandag en dinsdag. Het aantal lessen per jaar kunnen de deelnemers zelf aangeven: bijvoorbeeld eens per maand, of om de twee maanden, net wat u wilt. U gaat koken in een groep van 8 tot 12 personen. Ook voor bedrijven is het mogelijk om met elkaar lekker te gaan koken. Kosten per les € 70,00. incl.

Elke sessie houdt in dat er een volledig menu gemaakt gaat worden. In principe een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Een 4-gangen menu dus. Het menu wordt voor elke sessie door Meesterkok Nico van Beekveld bepaald. Hij zorgt ook voor alle ingrediënten welke klaar zullen liggen in de keuken.

In overleg met de deelnemers kunnen ook thema-menu’s samengesteld worden zoals een asperge-menu, een wild-, gevogelte- of vis-menu. Ook kunnen er menu’s gemaakt worden waar de nadruk ligt op het gebruik en de mogelijkheden van bepaalde producten of technieken, zoals terrines, paté’s, of hoe je, bijvoorbeeld een artisjok moet behandelen of een oester moet openen. De verschillende snij-technieken kunnen ook geleerd worden.

Bij de diverse gangen van het menu zullen we uit een selectie wijnen een keuze maken welke het beste zouden kunnen passen bij de verschillende gerechten. Om zo een mooie wijn-spijs combinatie te maken en te proeven.

Deze wijnen, welke bij het gerecht gedronken worden, zijn inbegrepen bij de kosten van de cursus,

Na afloop ruimen we samen de keuken op en drinken nog gezellig een kopje koffie.

Met betrekking tot gereedschappen zoals een koksmes en een officemes, mogen de deelnemers hun eigen messen meebrengen.

Mocht U interesse hebben bel 0165-532632, of stuur een e-mail naar info@restaurantvroenhout.nl
U kunt ook het aanmeldformulier invullen.

Met culinaire groet,

Meesterkok Nico van Beekveld